Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τα Μηνύματα της Ευρώπης


Εκανα όλες τις υποχρεώσει μου ως πολίτης χτες,και ψήφισα και τα αποτελέσματα στην tv παρακολούθησα και τα μηνύματα τα πήρα.
Μήνυμα πρώτο: Η άνοδος του Αδωνη και των συν αυτώ δεν είναι δυστυχώς μόνο Ελληνικό φαινόμενο, είναι ευρωπαϊκό και θα συνεχιστεί, το αυγό του φιδιού για δεύτερη φορά στην Ευρωπαϊκή ιστορία φιλοδοξεί να παίξει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις.
Μήνυμα δεύτερο.Η Ν.Δ όσο θα πλησιάζει η ώρα να αποχωριστεί την εξουσία θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Μήνημα τρίτο η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών είναι απελπιστικά ίδια με την προηγούμενη.
Διαβάστε την όψη της Ευρώπης σήμερα που κάνουμε πως δεν τη βλέπουμε...

6 σχόλια:

meril είπε...

Και τα δικά μου μηνύματα
1ο. Η επένδυση στο ΦΟΒΟ και την ΑΓΝΟΙΑ αποδίδει πάντα
2ο. (Αυτό είναι σενάριο) Απολύουμε τη Ντόρα στοπ. εξαπολύουμε επιχειρήσεις σκούπα και άλλα μεταναστευτικά μέτρα (μέσα σε ζητωκραυγές από το ΛΑ.Ο.Σ)και περνούν υπέροχα άλλα μέτρα χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη
3ο Ω, ναι ακριβώς ίδια είναι η επόμενη αλλά όχι τόσο χάλια όσο η μεθεπόμενη

Συμπέρασμα: άμεση ανάγκη σύγκλισης Γ΄πανελλήνιας συνάντησης!

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω

gyristroula2 είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΛ!
Όσο για χθες, εδώ που τα λέμε όσοι περιμένουν αυτό το τριήμερο για να πάνε κάπου να ανασάνουν από την ασφυξία των αστικών κέντρων, έκαναν ηρωική πράξη παραμένοντας στην πόλη για να ψηφίσουν και μάλιστα τη στιγμή που όλοι ήθελαν αυτές τις εκλογές ως γκάλοπ και πρόκριμα για τις άλλες.
Κι όσο για τον Καρατζαφέρη, σε καιρούς κρίσης και απαξίωσης της πολιτικής ανθούν αυτά τα ζιζάνια.

Λορελάη είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τα μηνύματά σου Γιώργο, να προσθέσω κι ένα τέταρτο: η "αριστερά" παραμένει φτωχή κι αμήχανη μπροστά στις απαιτήσεις των καιρών.

Θερσίτης είπε...

Το πιο δυσάρεστο συμπέρασμα είναι η αδυναμία του Συν να καταλάβει τα μηνύματα και τα κελεύσματα των εποχών. Κατά τα λοιπά συμφωνώ.

Θανασης Ξ. είπε...

Η ΝΔ πιστεύω πως δύσκολα θα υιοθετήσει τις θέσεις του ΛΑΟΣ μετά το δόγμα του 'μεσαίου χώρου', που άλλωστε της έδοσε και την εξουσία.

Και το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ θα έχουν κάμψη στις επόμενες εθνικές εκλογές δεδομένου πως η τεράστια αποχή τους ευνόησε και τους δύο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς πάντα συμπιεζόταν ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ, και είναι λογικό η άνοδος εκατέρωθεν να τον θέσει εκτός στόχων. Πρέπει κάποτε να πάψει να κοιτά προς δύο κατευθύνσεις. Να αποφασίσει ποιός είναι ο στόχος του. Προς το 'κέντρο' ή προς την 'αριστερά'. Και να ασχοληθεί μ' αυτό.

Η αποχή του 47% δεν με προβληματίζει, ήταν καθαρά Ελληνικό φαινόμενο, είχε μέσα πολύ ..τριήμερο, Άγιο πνεύμα, θάλασσα, ουζάκι, ξαπλώστρα, κλπ. Υπερτονίζουν τα κόμματα τον χαρακτήρα της 'διαμαρτυρίας' γιατί την χρησιμοποιούν σαν μαξιλαράκι. Δεν έχει ακόμη ο Έλληνας φτάσει σε τέτοια ποσοστά αδιαφορίας.

Τέλος και κυριώτερο: Είναι φανερό πως τελειώνει (μετά από 35 χρόνια) η περίοδος των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
Είναι θετικό βήμα για την χώρα μας, αφού με τις αυτοδυναμίες, τις κομματικές πειθαρχίες κλπ είχαμε αυτή την σύγχυση μεταξύ εκτελεστικής (κυβέρνηση) και νομοθετικής (κοινοβούλιο) εξουσίας, που νόθευε σ' ένα βαθμό την ανώριμη Δημοκρατία μας.

giorgos_st είπε...

Θανάση πρίν αλέκτωρ λαλησει τρίς η ΝΔ ευθυγραμμιστηκε με το Λάος, άλλωστε είναι το ίδιο μαγαζί με μπροστά και πίσω πόρτα.
Αντώνη έχουμε την ίδια απορία και την ίδια πίκρα...
Αγγέλα μου και σύ ψήφισες? Πασχουμε από την ίδια παιδική αρρώστια!!!
Γυριστρούλα μου ευχαριστώ που με βάζεις με τους ήρωες το πρόβλημα είναι πως πολλοί ήρωες νιώθουν μ....ς τελευταία
Μέρη ναι Γ πανελαδική 5 με 19 Ιουλίου στα Χανιά ή αμέσως μετά εδώ στη Θεσσαλονίκη να ενώσουμε τις φωνές μας με του νομάρχη!!!