Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Η Μαρία και η Μαριάννα.


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Την Μαριάννα Κορομηλά την γνωρίζεται, ιστορικός, ξεναγός και για πολλά χρόνια οικοδέσποινα με εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο για θέματα ιστορίας και όχι μόνο. Συγκινημένη λοιπόν η κυρία Κορομηλά από το ψηφιδωτό που αντίκρισε στη Μονή της χώρας, στην Κωνσταντινούπολη έγραψε μετά από αρκετή έρευνα το βιβλίο της «Η Μαρία των Μογγόλων», δεν είναι ένα ξερό ιστορικό ανάγνωσμα, είναι το ακριβώς αντίθετο, μαζί με την ιστορία της 11 χρονης Μαρίας που ο αυτοκράτορας πατέρας της την έστειλε για γυναίκα του βασιλιά των Μογγόλων μέχρι να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια και να γίνει μοναχή και το ψηφιδωτό που βλέπουμε στη Μονή της χώρας, μας αποκαλύπτει και την ιστορία της ίδιας της Μαριάννας, από τα φοιτητικά ψαξίματα ενός κοριτσιού με αστικές καταβολές μέχρι της σημερινές επιλογές της. Γυναίκα του Στέλιου Νέστορα και με μοίρασμα ζωής σήμερα, ανάμεσα Θεσσαλονίκη- Αθήνα-Πήλιο μας καταθέτει την ιδιαίτερη ματιά της. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

5 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Λοιπόν δεν το ήξερα πως είναι σύζυγος του Νέστορα. Ξέρω την αγάπη της για το τσιγάρο, την Ελλάδα σε όλες της τις εκδοχές και κυρίως τις πιο ξεχασμένες. Λατρεύω τις ραδιοφωνικές της εκπομπές και εκτιμώ την καταγωγή της από ένα σόι ελληνικό με βάρος και ιστορία.

Λορελάη είπε...

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο όπως το περιγράφεις. Θα το διαβάσω με την πρώτη ευκαιρία.
φιλιά (λες και είχες πέσει σε.. χειμερία νάρκη και ξαναξύπνησες, και πολύ χαίρομαι :)))

gyristroula2 είπε...

Είναι ένα βιβλίο που είχα βάλει στα προς ανάγνωση για το καλοκαίρι, γιατί έχω διαβάσει κι άλλες καλές κριτικές. Αλλά η δική σου γνώμη μετράει αλλιώς. Θα το διαβάσω πιο νωρίς.

meril είπε...

Εγώ θα σταματήσω στο σχόλιο της Λορελάη
"λες κι είχες πέσει σε χειμερία νάρκη και ξαναξύπνησες..."
ο ωραίος κοιμώμενος να προσθέσω και παρακαλώ μην ξαναλείψεις τόσο....

giorgos_st είπε...

Ναι σαν τις αρκούδες!!!!και ποιός μιλά για χειμέρια νάρκη? εκείνη που εξαφανίζεται και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα, πως λέμε Λορελάη Παλαιοκώστα? α τα μάθατε? ο Παλαιοκώστας λέει θα είναι στη λίστα επικρατείας του ΠΑΣΟΚ! και σε εκλόγιμη θέση!