Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Μέσον μαζικής μεταφοράς!!!Ελικόπτερο
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελικόπτερο (έλιξ + πτερόν) ονομάζεται το αεροσκάφος το οποίο, για την ανύψωσή του από το έδαφος και τη διατήρησή σου σε πτήση, κάνει χρήση ενός ή περισσότερων οριζόντιων (ή σχεδόν οριζόντιων) στροφείων (ελίκων). Οι κύριες διαφορές του από το αεροπλάνο είναι ότι αφ' ενός το μέσο που παρέχει την άντωση είναι κινούμενο (τα πτερύγια του στροφείου), σε αντίθεση με το αεροπλάνο που έχει σταθερά πτερύγια, και αφ' ετέρου ότι για την ανύψωσή και πτήση του δεν απαιτείται οριζόντια κίνηση, όπως στην πλειονότητα των αεροπλάνων. Έχει, επίσης τη δυνατότητα να κινείται προς κάθε κατεύθυνση, σε αντίθεση με το αεροπλάνο που κινείται μόνο προς τα εμπρός, και ακόμα μπορεί να αιωρείται (σχεδόν) ακίνητο στον αέρα. Οι ιδιότητές του αυτές το καθιστούν αναντικατάστατο ως μέσο εναέριας μεταφοράς σε περιορισμένους χώρους όπου η δυνατότητα ελιγμών είναι μικρή, ή σε απομακρυσμένους τόπους όπου η κατασκευή αεροδρομίων δεν είναι εφικτή.
Μαρκογιαννάκη πες αλεύρι? Ο Παλαιοκώστας σε γυρεύει! Χα χα χα χα χα χα χα χα

6 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Είσαι πολύ διαφωτιστικός, σύντροφε. Ψάχνω να δω αν αξίζει να αγοράσω ελικόπτερο. Και θα το βρω οπωσδήποτε. Εκείνο που ψάχνω και δε βρίσκω είναι ένας υπουργός με συναίσθηση ευθύνης.
Ένας υπεύθυνος υπουργός, ρεεεεεεεε!

Λορελάη είπε...

Εμένα πάντα μου άρεσε αυτό το μέσο μεταφοράς. Απορώ γιατί δεν βγάζουν μικρά, φτηνά για μαζική χρήση; έτσι και το κυκλοφοριακό θα γλιτώναμε και θα τα είχαμε εύκαιρα σε... περίπτωση ανάγκης...

meril είπε...

Κακέ άνθρωπε....
Μη δεις κανένα να προκόψει....

giorgos_st είπε...

Μα βρε παιδιά άκου απόδραση φωτοτυπία?????? Λέω να αρχίσω να γράφω κείμενα για επιθεώρηση...χα χα χα χα χα

gyristroula2 είπε...

Αφού σου άρεσε τόσο, να σου πάρουμε ένα να έρχεσαι προς νότον...

giorgos_st είπε...

Μιά που εσείς ΔΕΝ πάτε βόρεια....