Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ομπάμα



Είναι άλλες φορές που βλέπω τις φωτογραφίες μου και το πρώτο τραγούδι που μου'ρχεται στο νού ψάχνω να το βρώ και να το βάλω, άλλες φορές γίνεται αντίστροφα η διαδικασία και είναι και φορές που θέλω να πώ άλλα, όπως σήμερα για τον Ομπάμα αλλά καλύτερα να καταλαγιάσει το πράμα, χαίρομαι πάντος που βγήκε, χαίρομαι που η ανθρωπότητα ελπίζει...αυτόν τον τύπο τον συμπάθησα όταν πριν από 2 μήνες κατά την προεκλογική του εκστρατεία τον άκουσα να λέει "έχω σπουδάσει σε 2 πανεπιστήμια, αλλά την πραγματική γνώση την πήρα όταν δούλευα στις κοινωνικές οργανώσεις του Σικάγου, όταν μαζί με άλλους αγωνιζόμαστε κατά της φτώχειας, αυτή είναι η πραγματική μου γνώση" δε μπορεί να λέει ψέματα αυτός ο άνθρωπος? Τελικά θα ξεδιψάσει ο κόσμος?

4 σχόλια:

meril είπε...

Λοιπόν είναι καλό που βγήκε ο Ομπάμα
Είναι καλό που ο κόσμος ελπίζει αλλά
αλλά θυμάστε την αλλαγή του 81;
Θυμάστε τον άνεμο αισιοδοξίας που έπνεε;
Εγώ τα θυμάμαι πολύ καλά και πεστε μου αν τα όσα έγιναν (που έγιναν) αντισταθμίζουν τη γεύση που αποκομίσαμε όλοι για την πολιτική τους πολιτικούς (και το σοσιαλισμό)
από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Νομίζω πως η γεύση του μήλου ήταν της στάχτης
Αυτό το φοβάμαι και τώρα
Όχι, γιατί ο Ομπάμα δε λέει αλήθεια ή γιατί είναι μόνο ένας πλάνος που βρήκε τον κόσμο σε μπόσικη αδύναμη στιγμή και τον ψήφισε (άραγε θα έβγαινε αν ο Μπους δεν είχε κυβερνήσει τόσο χάλια;)μα είναι τόσα που πρέπει ν' αλλάξουν Και στο τέλος η εξουσία νικά και παίρνει κάθε ιδεολογία από κάτω
Συγγνώμη αν τα ισοπεδώνω όλα
Ελπίζω πριν σβήσουν εντελώς τα χαμόγελα να γίνουν πέντε πραγματάκια έστω κι αν είναι μόνο για τον αμερικανικό λαό

Λορελάη είπε...

Κι εγώ τον συμαπαθώ τον Ομπάμα και ελπίζω -ποιος δεν ελπίζει;- αλλά όπως λέει και η Μέριλ τόσα έχουν δει τα μάτια μας που είμαστε καχύποπτοι ειδικά εμείς οι τόσων χιλιετιών "κακορίζικοι" όπως λέει και ο Ζουράρις. Στην Ελλάδα ξέρουμε από πολιτική και πολιτικούς και έχουμε μάθει να κρατάμε μικρό καλάθι στις λογής-λογής προεκλογικές εξαγγελίες και καλές εντυπώσεις. Φυσικά ο άνθρωπος δεν μπορεί παρά να είναι λιγουλάκι έστω καλύτερος από τον προηγούμενο πιθηκονεάντερταλ.
Το τραγούδι σου όμως Γιώργο μας κρατάει όρθιους και όμορφους μέσα στις κακουχίες... υπέροχο τραγούδι και υπέροχη η εκτέλεση που βρήκες! είσαι γλύκας :):):)
φιλιά

gyristroula2 είπε...

Εμένα μου έμεινε η συμβουλή που έλεγε στους φτωχούς μαύρους, όταν δούλευε στις κοινωνικές υπηρεσίες: "Να πετάξουν την τηλεόραση και να πάψουν να λένε αυτή τη βλακεία, ότι ένα μαύρο παιδί που διαβάζει συμπεριφέρεται σαν λευκός."
Αυτός ο άνθρωπος αξίζει, δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε χθες. Τώρα το τι θα πραγματοποιήσει από αυτά που έχει εξαγγείλει; Θα δούμε. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη την πικρή μας πείρα κι ας περιμένουμε.

Θερσίτης είπε...

Ελπίζουμε και σε αυτόν. Συγκινούμαστε που ένας μαύρος τα κατάφερε. Ας περιμένουμε.