Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Θυμήσου...


Ο αστρίμωχτος Στρυμώνας έλεγε ο Πενζίκης και δίπλα η Αμφίπολη με τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές, το γυμνάσιο των κλασικών χρόνων,την άθικτη σχεδόν ελληνιστική έπαυλη,τα ψηφιδωτά,τα τείχη,και τη μοναδική ξύλινη θεμελίωση της γέφυρας του 5 ου π.χ. αιώνα και το εξαιρετικό μουσείο αλλά και τη μοναξιά των αρχαιοφυλάκων της που δε βλέπουν έλληνα επισκέπτη σχεδόν ποτέ,δε φταίει για όλα τα στραβά η Πολιτεία φίλοι μου...
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

8 σχόλια:

meril είπε...

Mα οι κύριοι υπεύθυνοι εμείς είμαστε. Που ανεχόμαστε κυρίως και που αδιαφορούμε κάποτε και που σπανίως έως και ποτέ δεν (παρα)δεχόμαστε τη δική μας συμμετοχή. Βλέπεις είναι πιο βολικό να φταίνε άλλοι
Να σαι καλά. Να μας δίνεις ανάσες

Υ.Γ. Με τούτα και με κείνα μου δένεις τα χέρια...

Θερσίτης είπε...

Έχει δίκιο η Μέριλ. Είναι 00.42 και προσπαθώ να προχωρήσω τη δουλειά για το σχολείο αύριο και δε μας αφήνεις, Γιώργο. Φωνή που δεν έκανε ποτέ της λαθεμένες επιλογές. Δε γλίστρησε ποτέ στο εύκολο, χρήμα ή τραγούδι.
Γεια σου, Γιώργο.
Αν θέλεις να κάνεις λινκ σε μένα, έχεις το ελεύθερο, αν και είμαστε γνωστοί σε αυτόν τον τόπο εμείς οι λίγοι του σιναφιού.

giorgos_st είπε...

Πέφτει η παραγωγικότητα βλέπω να απολογούμε

Λορελάη είπε...

Και βέβαια δεν φταίει για όλα η Πολιτεία. Άλλωστε εκτός των όσων πολύ σωστά λέει η Μέριλ, μη ξεχνάμε και τη σοφή ρήση: Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.
Μην απορούμε λοιπόν για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γι' αυτό άλλωστε εμείς οι λίγοι (που κι εγώ δεν ξέρω πώς διασωθήκαμε από αυτή τη λαίλαπα) νιώθουμε ξενιτεμένοι και αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στην ίδρυση της... "νεφελοκοκκυγίας" μας.

gyristroula2 είπε...

Όσο πας και γίνεσαι η συνείδησή μας εσύ. Θα κοινωνάμε και θα μπαίνουμε εδώ. Εσύ λοιπόν στη νεφελοκοκκυγία θα είσαι ο αϊτός, αυστηρός, υψιπετής...
Ο Θερσίτης γεράκι, έτσι που επιτίθεται θυμωμένα στα κακώς κείμενα.
Η meril μας θα είναι αηδονάκι, γλυκόλαλο και μικρούλι. Η λορελάη καρδερίνα, καλλικέλαδη, παιχνιδιάρα....
ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ;;;;;;
.......................
ΟΧΙ, giorgo, ΞΕΧΝΑ ΤΟ!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

meril είπε...

Γυριστρούλα μου αχ, τι σαι συ μωρέ;
Οι άντρες, σοβαροί υψηπετείς, (αρχηγοί; βασιλιάδες ένα πράμα) οι γυναίκες μες στη γλύκα και την τσαχπινιά εγώ δε το μικρούλι(καλά, ότι δάκρυσα από τα γέλια δεν το συζητώ...)
Να σαι καλά (πάντως για τους άντρες της παρέας συμφωνώ κι εγώ....για τις γυναίκες ας μην το κουβεντιάσω καλύτερα..)
Γιώργο Γιώργο τα καλύτερα παιδιά στο σπίτι σου ήρθαν...(τι ...κερνάς;)

Θερσίτης είπε...

Γιώργο, να σου πω για τις σχολικές εκδρομές; Τα ξέρεις, φαντάζομαι, καλά. Θα αναφέρω μόνο τούτο. Ετοιμάζουμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό της Αθήνας και κλείνω 5 ξεναγούς για την ξενάγηση. Ιθύνων νους του σχολείου, φιλόλογος στο αντικείμενο, μου λέει:Έλα μωρέ. Κάντε ταμια βόλτα μέσα στο μουσείο και φέρτε τα πίσω. Τι θα καταλάβουν;
Οι εκδρομές πάλι, αν δεν υπάρχει στιβαρός αρχηγός, φτάνουν στην Κνωσό και οι μισοί μαθητές μένουν στο πούλμαν να κοιμηθούν από το ξενύχτι. Μεμουσική υπόκρουση "Βας βας ο παρασκευάς", την οποία τραγουδά και ο συνοδός καθηγητής. Έλεος, ρε κρετίνοι! Έλεος!

giorgos_st είπε...

Gyristroula Τσαλαπετεινός δηλαδή Εποπας δηλαδή εποποιία στο θηλυκό (θερσίτη εσύ μην βλέπεις,και επαναστατήσουν τα κλασικά σου γονίδια)