Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ

Χτες το βράδυ παρακολούθησα την εκπομπή του Χατζηνικολάου στο ALTER, ο λόγος περί ασύλου,μεταναστών και παντός επίκαιρου του επιστητού. Παρατήρησα πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν αυξηθεί, υπάρχει πιά το κόμμα της Ντόρας και το κόμμα του Κουβέλη.Μερικές παρατηρήσεις:
1. Ξεχώρισα τον γεμάτο συναισθημα αλλά και ουσιαστικό, λογο του ραδιοφωνικού παραγωγου Ανδρέα Μαζαράκη.
2. Θετική εντύπωση μου έκανε ο λόγος του καθηγητή Μαρκάτου.
3. Επίσης ο καθηγητής του Παντείου Σεραφείμ Σεφεριάδης για τις απόψεις του σχετικά με το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Αυτός είπε πως αποτελεί τιμή για το πανεπιστήμιο το ότι οι μετανάστες επέλεξαν αυτό το χώρο για να διεκδικήσουν τα δίκια τους.
4. Οι άλλοι, εκπρόσωποι έρημοι κι απρόσωποι, διεκδικούσαν με πάθος ο κάθε ένας για τον φορέα του το προνόμιο της μοναδικής αλήθειας.
5. Η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου να συμφωνεί απόλυτα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της Ντόρας και του Κουβέλη (τι κρίμα...) και να υπεραμύνεται ενός αποστειρωμένου, τεχνοκρατικού πανεπιστημίου.
6. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ να προτείνει ανυπακοή αλλά μόνο όταν αυτή η ανυπακοή συνοδευεται από τυφλή υπακοή στην αλήθεια του κόμματος.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μας φυλάξει από τους εντεταλμένους...

5 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Κάνω κι εγώ την προσευχή μου για τον ίδιο ακριβώς φόβο, για να τον ξορκίσω. Θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

. Είναι ώρα λοιπόν να γεμίσουν τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ με φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, εργαζόμενους στον ΟΣΕ την ΕΘΕΛ, την ΔΕΗ, και κάθε άλλου, σύμφωνα με τον επαναστατικό πάντως, παραληρηματικό επίσης λόγο τού κ. καθηγητού.
. Τα μαθήματα δεν χρειάζεται να γίνονται, έτσι κι αλλοιώς κάθε τρείς μήνες έχουμε καταλήψεις κατά κάποιας έκφανσης τού Μνημονίου.
. Κι αυτός είναι ο λόγος που γίνανε τα Πανεπιστήμια ! Να διεκδικεί ο κόσμος τα δίκια του !

. Κανένας δεν άκουσε τον "γεμάτο συναίσθημα αλλά και ουσιαστικό, λογο του ραδιοφωνικού παραγωγου Ανδρέα Μαζαράκη". Όλοι, Μνημονιακοί αντεπαναστάτες, όπως και οι Επαναστάτες ( τζάμπα ), "διεκδικούσαν με πάθος ο κάθε ένας για τον φορέα του το προνόμιο της μοναδικής αλήθειας".

giorgos_st είπε...

Θερσίτη καλό μήνα, με προσευχή...και κατάνυξη!!!
Ανώνυμε ο κοινός μας τόπος είναι ανύπαρκτος...αν βάζεις στην ίδια κατηγορία εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, φαρμακοποιούς και συμβολαιογράφους με 300 μετανάστες που σήμερα κάνουν απεργία πείνας και αύριο πιθανόν να αυτοπυρπολούνται...αν θεωρείς παραληρηματικό το λόγο του Σεφεριάδη και όχι αυτόν του Πλεύρη που τραβά καημό για το αν μπορεί να πάει και να μιλήσει στο Πάντειο, αν πιστεύεις πως τα πανεπιστήμια πρέπει να κάνουν κατάρτηση και όχι να παρέχουν παιδεία μέσα από μιά συνολική γνώση της κοινωνίας και των διεργασιών που συμβαίνουν εντός της και αν ακόμα δεν έκανες κόπυ πέιστ τον δικό μου λόγο αλλά άρθρωνες τον δικό σου, τότε φίλε μου ίσως να μη μας χώριζε χάος.

Γιώργος Χ. είπε...

.....πώς δεν το σκεφτήκανε νωρίτερα να κατασκευάσουνε τις αίθουσες διδασκαλίας τών Πανεπιστημίων στα ορυχεία, τα χωράφια, την ιχθυόσκαλα, ή την Ελευσίνα και την ναυπηγοεπισκευαστική για να "παρέχουν παιδεία" να μορφώνονται τα παιδιά !
. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι ΟΛΑ έχουν τα όριά τους. Οτι η υπερβολή, καταστρέφει πρώτα από όλα την προβαλόμενη ιδέα, σκέψη, λόγο.
. Οτι δεν ξεχωρίζει σε τίποτε το παραλήρημα τού ενός από τον άλλο ! Οτι κανένας δεν ακούει τον άλλο !
. Οτι όσο "καημό" έχει ό ένας να ακουστεί στο Πάντειο, άλλο τόσο "καημό" έχει και ο άλλος για τούς τριακόσιους φτωχοδιάβολους που τούς κάναν πιόνια οι αρριβίστες τής μικροπολιτικής.
. Οι αρριβίστες τής μικροπολιτικής, που δεν διαφέρουν από τούς αντίστοιχους στα άλλα κόμματα. Που το μέγεθος δεν μετράει στον αρριβισμό ! Ίσως μάλιστα να είναι και ανάλογα τα μεγέθη !
. Κι αν απ' την μιά φίλε είναι η "κατάρτιση", δεν χρειάζεται από την άλλη να είναι το Μπάχαλο και το τίποτα ! Το ερώτημα ανήφορος ή κατήφορος απαντήθηκε από την καμήλα λέει το ανέκδοτο : Χάθηκε ο ίσιος δρόμος ; Είναι τόσο δύσκολο να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να δουλέψει και να κάνει τη δουλειά του, κι όχι τα ιδεολογήματα κάποιων συνήθως άχρηστων και τεμπέληδων ;
Τολμάς να αναρωτηθείς πόσες εργασίες, δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και Συνέδρια έχουν κάνει οι Καθηγητές και οι επίκουροι και οι λέκτορες που βασίζουν την ανέλιξή τους στίς φοιτητικές παρατάξεις ;
. Και τέλος, χρησιμοποίησα το λόγο σου και μάλιστα με εισαγωγικά ώστε να είναι φανερό αυτό, όχι γιατί δεν έχω το δικό μου, αλλά γιατί ο σκοπός μου ήταν να σημειώσω οτι τα λεγόμενά σου για την μιά πλευρά, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποδοθούν στην άλλη, άρα κάπου υπήρχε πρόβλημα κρίσης και συμπεράσματος.
. Οτι τελικά, και σύ άκουσες αλλά δεν άκουσες το λόγο τού Μαζαράκη για το εμείς. Όπως και κανένας πιά δεν ακούει κανέναν, κι αυτό είναι το πιό απελπιστικό από όλα.

giorgos_st είπε...

Πρώην Ανώνυμε και νυν συνονόματε,Γιώργο, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να γίνονταν αίθουσες των πανεπιστημίων στους τόπους που αναφέρεις...ή ακόμα καλύτερα οι φοιτητές της ιατρικής π.χ. να μην πήγαιναν σαν αγέλη στις κλινικές των πανεπιστημίων όπως τώρα, αλλά να εργάζονται για 1 ή 2 δίπλα σε μάχημους γιατρούς σε κέντρα υγείας, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, στο ΙΚΑ κλπ, να δουν τις ουρές των ανθρώπων, να σκεφτούν για τις επαγγελματικές αρρώστιες ή οι φοιτητές ψυχολογίας να εργάζονται για ένα διάστημα μεσα στις κλινικές των δημόσιων ψυχιατρείων, ή ακόμη και οι φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι μηχανικοί κλπ να προβληματιστούν με κάποιο τρόπο για το χάλι των πόλεων και των γειτονιών στη χώρα μας.Οι φοιτητές των νομικών σχολών να κάνουν μια καταγραφή των ανθρώπων δίχως χαρτιά και πατρίδα ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους, να τους βοηθήσουν στην εμπλοκή με την Ελληνική γραφειοκρατία. Μπορώ να αναφέρω άπειρα παραδείγματα που όλα θα έχουν σαν κοινή συνισταμένη ο αυριανός επιστήμονας να μην είναι στυγνός επαγγελματίας, να μειωθούν οι πιθανότητες να ζητήσει φακελάκι ή να "γδάρει" οικονομικά τον μετανάστη και το πρεζόνι. Η επιστήμη πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο, η επιστημονική σκέψη και ο λόγος να γίνουν πιο ανθρωποκεντρικά, η κριτική σκέψη και διάθεση των νέων ανθρώπων να αναπτυχθεί. Δεν μιλάμε για 300 φτωχοδίάβολους αλλά για 300 ανθρώπινα όντα με την προσωπική του ιστορία ζωής το κάθε ένα, η χώρα μας φίλε μου υπολοίπεται σε νομικό πολιτισμό και απ' αυτή την άποψη η παρουσία τους στη νομική σχολή θα έπρεπε να γίνει αιτία προβληματισμού όλων μας, αντίθετα είδαμε να προτάσονται συνδρομα φοβικά, ρατσιστικά, κατα του ασύλου, λες και για όλα μας τα χάλια φταίνε το άσυλο και οι μετανάστες...
Γνωρίζω τα του τρόπου εκλογής και ανέλιξης των πανεπιστημιακών, δεν έχω σκοπό να υπεραμυνθώ της εμπλοκής των φοιτητικών παρατάξεων σ΄αυτά...γνωρίζω όμως και τα της οικογενειοκρατείας στο πανεπιστημιο. Για μένα πρόβλημα είναι η αποϊδελογικοποίηση των πάντων, βλέπεις ανήκω στη γενιά που δεν έφερνε τη Γαρμπή στα φοιτητικά αμφιθέατρα. Την καλημέρα μου.