Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΦΥΓΕ ΚΑΚΟ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

το χανουμε αδέρφια!!!!!

6 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Ax παναγίτσα μου!

Θανασης Ξ. είπε...

Σοσιαλισμός με βαρβαρότητα...

Θερσίτης είπε...

μπουμπούκι Ηλιούπολης με ευαισθησίες!!!

Λορελάη είπε...

Ωπα! έφτασες μέχρι τη γειτονιά μου δαιμόνιε φίλε!!:))
Γιώργο μου επειδή τυχαίνει να το ξέρω από κοντά το θέμα, τα πράγματα δεν είναι όπως τα εμφανίζει η Αυγή. Ο Βαλασόπουλος τσακώθηκε πράγματι γιατί ζήτησε τέτοιες αποφάσεις να παίρνονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και όχι ερήμην τους, όπως έγινε εν προκειμένω. Κι οι λόγοι που ήταν αντίθετος στην συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν όντως αυτοί που λέει στην απάντησή του. Ότι δηλαδή αφ' ενός το ίδιο το κτίριο ήταν ακατάλληλο, αφ' ετέρου επειδή βρίσκεται πολύ κοντά σε νταμάρια με γκρεμό 50μ. θα ήταν επικίνδυνο να μένουν εκεί άνθρωποι με ψυχικά προβλήματα. Δεν αρνήθηκε γενικά το να γίνει τέτοια δομή στην Ηλιούπολη. Αντίθετα τους είπε όποτε θέλουν να το συζητήσουν για να βρουν μαζί το κατάλληλο κτίριο και σημείο.
Γενικά κράτα μικρό καλάθι σε όσα λένε οι δημοσιογράφοι και ειδικά οι αντιπολιτευόμενοι
σε φιλώ :)

giorgos_st είπε...

Φίλοι, να σας πω πως καθόλου δεν συμπαθώ την εμπλοκή του κατ όνομα μη κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα στην ψυχιατρική αποκατάσταση, ούτε οι υπηρεσίες του αλλά ούτε και η διαχείριση των πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών είναι σε ανεκτό επίπεδο.
Την έπαρση του «εμείς λεφτά έχουμε» πάμε όπου θέλουμε και φτιάχνουμε ξενώνα (δημόσιο ή ιδιωτικό) με ψυχιατρικούς ασθενείς χωρίς δουλεία- ενημέρωση- συναίνεση των τοπικών κοινωνιών ώστε να είναι σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι στο όλο εγχείρημα, επίσης τη γνωρίζω καλά και έχω διαφωνήσει πολλές φορές με αυτή την πρακτική.
Αλλά και η έπαρση του τοπικού άρχοντα που ορμά σαν ταύρος σε υαλοπωλείο ψάχνοντας το δίκιο του (που το έχει χάσει στο μεταξύ) μου είναι απεχθής. Είναι εύκολο να οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε φοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα.
Τα υπόλοιπα επιχειρήματα του δημάρχου περί γκρεμού βάθους 50 μέτρων δεν με πείθουν, γκρεμός 50 μέτρων σε κατοικημένη περιοχή είναι κίνδυνος για όλους ψυχιατρικούς και μη, θα μπορούσε και θα έπρεπε η πρόσβαση εκεί να είναι ασφαλέστερη, για όλους επαναλαμβάνω.
Τα περί καταλληλότητας του κτιρίου επίσης δεν πείθουν, υπάρχουν άλλοι φορείς, διευθύνσεις τεχνικών υπηρεσιών, ΤΕΕ κλπ που θα έπρεπε να γνωματεύσουν πάνω στο θέμα.
Η προοδευτική βαρβαρότητα Θανάση στις μέρες μας είναι πραγματικότητα θλιβερή ανεξάρτητα από τα της Ηλιούπολης.
Δεν έχω ειδικότερη γνώση πάνω στο τοπικό ζήτημα, και ελπίζω να μην επεκταθεί.

Λορελάη είπε...

Γιώργο, καλά έκανες και έβαλες και το θέμα της ανάμιξης του ιδιωτικού τομέα στον οποίο εγώ δεν αναφέρθηκα. Είναι όπως τα λες.
Όσο για το συγκεκριμένο τοπικό συμβάν, έχεις δίκιο για την προστασία του γκρεμού, αλλά για λόγους που δνε γνωρίζω η κατάσταση είναι έτσι. Δεν πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας; Για την ακαταλληλότητα του κτιρίου έχει γίνει ακριβώς αυτό που λες. Η πολεοδομία είχε σταματήσει την πρόοδο των εργασιών.
Επιμένω στο θέμα, πρώτον για την αποκατάσταση της αλήθειας και δεύτερον γιατί πρόκειται για κλασική περίπτωση λαϊκισμού, που χρησιμοποιεί ένα ευαίσθητο θέμα για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο. Κιαυτό γιατί διάφορα ανώνυμα, δήθεν ενημερωτικά, μπλογκς προσσπαθούν να το κάνουν θέμα, διχάζοντας τον κόσμο, και δημιουργώντας αυτά φοβικά σύνδρομα.
Η θέση του Δημάρχου προς το Υπουργείο ήταν σαφής και έγινε αποδεκτή: Ελάτε να βρούμε μαζί πού θα γίνει αυτή η δομή, ώστε να λειτουργήσει σωστά και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Αυτά ήταν τα λόγια του σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ήμουν παρούσα.
Προσωπικά επικροτώ και τη σθεναρη του αντίδραση στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης ακατάλληλης δομής και την πρόθεσή του να βρεθεί κατάλληλη από άποψη κτιριακής και κοινωνικής υποδοχής.
Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι ακόμη δεν πρόλαβε να καθίσει στην καρέκλα του και έχει αρχίσει ήδη μια ολόκληρη προσπάθεια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Ακόμη βέβαια δεν φαίνεται τίποτα προς τα έξω, χρειάζονται υποδομές και πολλή δουλειά, αλλά τον απασχολεί σοβαρά. Δεν έχουν άμεση σχέση τα δύο θέματα, αλλά το αναφέρω γιατί από το λίγο που τον έχω γνωρίσει δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα δικαιώματα των ανθρώπων που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, και είναι άδικο να διασύρεται από όσους κοιτάζουν το μικροπολιτικό συμφεροντάκι τους.
Καλημερίζω :)