Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Ιωάννης Α. Μυλόπουλος
και η Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας Καθηγήτρια Βασιλική Δεληγιάννη-Κουϊμτζή
σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα
του Κοινωνικού Παιδαγωγού Peter Lehmann
για το επιστημονικό και ανθρωπιστικό του έργο υπέρ των δικαιωμάτων ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12:00,
στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής
Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Η Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας
Καθηγητής Ιωάννης Α. Μυλόπουλος Καθηγήτρια Βασιλική Δεληγιάννη-Κουϊμτζή
Να εξηγήσω: αυτοί που διοικούν το Δρομοκαϊτιο και φέρονται έτσι, πως θα ήθελαν άραγε να δουν τα πανεπιστήμια μας;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Δεν το πολυκατάλαβα αυτό, Γιώργο. Καλή δεν είναι η εκδήλωση; Με ποιους τα βάζεις ακριβώς;
Η εκδήλωση μια χαρά ήταν, την παρακολούθησα και χάρηκα τον συμβολισμό της, όμως το κείμενο του σωματείου εργαζομένων στο Δρομοκαϊτειο με βάζει σε σκέψεις, γιατί είναι οι ίδιοι διοικούντες και με την ίδια αντίληψη που θέλουν να "αναβαθμίσουν" τα πανεπιστήμια μας, δηλαδή να τα κάνουν ξενέρωτα, δίχως άποψη και θέση πολιτική, να κάνουν τις πρυτανικές αρχές managers επιχειρήσεων. Βέβαια η περίπτωση του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση δυστυχώς και όχι τον κανόνα, αλλά ακόμη περισσότερο φοβάμαι τον εκσυγχρονισμό που έρχέται και με ενοχλεί αυτή η απαξίωση εκ μέρους της πολιτείας και της παιδείας και της υγείας.
Βρε Γιώργο, είναι διαφορετικά πράγματα, πώς τα συσχετίζεις; Το να διοικείται ένας δημόσιος φορέας δεν είναι ντε και καλά λάθος. Κια το ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει παντού. Στο Δαφνί π.χ. που είναι ο αδελφός μου, δεν έχω ακούσει να έχει γίνει κάτι ανάλογο. Αντίθετα τους έχουν στριμώξει όσο μπορούν σε θέματα διαφάνειας και λειτουργίας. Στα Πανεπιστήμια αν έχω καταλάβει, δεν θα παρεμβαίνουν οι μάνατζερς στο εκπαιδευτικό έργο, ούτε θα καταργήσουν το ρό΄λο των πρυτάνεων, αλλά μόνο σε θέματα καλής λειτουργίας. Μη μου πεις ότι θεωρείς σωστό να υποκαθιστούν τις γραμματείες οι κομματικές παρατάξεις, και να αναπτύσοουν όλο αυτό το όργιο συναλλαγής με φοιτητές και καθηγητές προς άγραν ψήφων, κουκιών και... δεν ξέρω τι α΄λλο (........)
Αγγέλα δεν τα συσχετίζω, από μόνα τους αναιρούν το ένα το άλλο, όταν μιλάμε για ανθρώπους με ψυχιατρική εμπειρία, είναι εγκλημα να προσπαθείς για χρόνια να τους ενδυναμώσεις, να τους πείσεις πως μπορούν να κάνουν ένα τόσο δα βηματάκι να ξεφύγουν από την απάθεια και τη μιζέρια κι ύστερα να έρχονται οι εντεταλμένοι από την πολιτεία διοικούντες και να του γυρνούν δέκα χρόνια πίσω, είναι τεχνοκράτες δεν έχουν όραμα, το είδα το έργο με ΝΔ το βλέπω και με ΠΑΣΟΚ. Φοβάμε πως και στα ΑΕΙ αυτό θα γίνει, θα φιμώσουν τα λίγα φωτισμένα μυαλά που υπάρχουν. Δεν μιλώ για το μπάχαλο που υπάρχει αλλά μέσα στο μπάχαλο φυτρώνουν και άνθη, ενώ στο αποστειρωμένο περιβάλλον δε φυτρώνει τίποτα, αυτό είναι που φοβάμαι. Η σημασία της αναγόρευσης αυτού του ανθρώπου σε διδάκτορα του ΑΠΘ είναι τεράστια όχι μόνο γι αυτόν αλλά περισσότερο για τους χιλιάδες άλλους που έχουν υποστεί και υφίστανται την ψυχιατρική βία αλλά και για το ΑΠΘ και την δημοκρατική πορεία μέσα στο χρόνο.
Δημοσίευση σχολίου