Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

Όμορφη νύχτα"Όμορφη νύχτα" έτσι το λένε το βιβλίο που μόλις έβγαλε ο φίλος και δικος μας ο Θωμάς Κοροβίνης στις εκδόσεις "Αγρα". Μέσα στις σελίδες του είχα χαθεί τις τελευταίες τρείς μέρες, όταν βγήκα είχα, (και έχω) μια γλυκειά ζαλάδα σαν αυτή που περιγράφει ο ίδιος όταν τα ξημερώματα έβγαινε ο κόσμος από την "Όμορφη Νύχτα" Την ιστόρησε την πόλη μας ο Θωμάς όπως της αξίζει ή όπως μας αξίζει, σαν τεχνίτης αγιογράφος που δεν άφησε κανένα τόξο, καμιά καμάρα και κανένα θόλο χωρίς να βάλει πάνω του τους αγίους και τους αμαρτωλούς μιας πόλης που πληγώνει και μαζί χαϊδέυει τις πληγές που μας προκαλεί. Το βιβλίο αυτό μην σπέυσετε να το αγοράσετε, θα σας το κάνω δώρο και θα σας ενημερώσω για τα σχετικά πως και τί. Το μουσικό κομμάτι είναι πάλι του Θωμά (που το τραγουδά μαζί με το Δ.Ζερβουδάκη) και το έχει αφιερώσει στον ποιητή και αγωνιστή Μ. Αναγνωστάκη. Ο λόγος του είναι όπως και το τραγούδι του, απλός, τίμιος, χωρίς δήθεν,μια αλήθεια που την χρειαζόμαστε.... Θωμά να είσαι γερός και δυνατός, σ'ευχαριστώ πολύ.
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

4 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Εγώ που τον άκουσα να τραγουδάει και τον γνώρισα από κοντά, χάρη στο φιλιοσάκι μου, ανυπομονώ διπλά να τον διαβάσω. Καλημέρα, γιώργο.

giorgos_st είπε...

Καλημέρα, τις επόμενες μέρες θα σας πω με τι τρόπο θα φτάσει στα χέρια σας,είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσει αυτό το βιβλίο.

Λορελάη είπε...

Πολύτιμοι τέτοιοι άνθρωποι, τέτοια βιβλία, τέτοιος λόγος. Καταθέτουν αλήθεια που λείπει στις μέρες μας.
Ευχαριστούμε Γιώργο για τα δώρα σου.
φιλιά

(υιοθέτησα το "σύστημά" σου :) ελπίζω να μην το πληρώσω... πικρά.. :)

giorgos_st είπε...

Λορελάη είδες, αυτές οι ζώνες αγνότητας πιό πολύ μπελάς είναι άσε που χαλούν κι κλειδαριές μερικές φορές...