Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ελάτε δε θέλω μπλιάχ και αηδίες.


Πού θα την αναζητήσετε
Δεν είναι πολύ εύκολο να βρείτε μύκητα κομπούχα στο εμπόριο. Κάποια μεγάλα και εξοπλισμένα καταστήματα βιολογικών ειδών φέρνουν κατά καιρούς και ενδεχομένως μπορείτε να τον παραγγείλετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να τον παραγγείλετε μέσω του Διαδικτύου. Το καλύτερο από όλα, βέβαια, είναι να σας τον χαρίσει κάποιος φίλος. Πάντως, θα βρείτε στα βιολογικά προϊόντα έτοιμο ρόφημα κομπούχα, σε περίπτωση που δεν βρίσκετε το μύκητα ή δεν έχετε χρόνο να το παρασκευάσετε μόνοι σας.
Η αναπαραγωγή
Με καθαρά χέρια, αφαιρέστε τον παλιό και το νέο μύκητα από το μείγμα και βάλτε τους σε ένα καθαρό πιάτο. Θυμηθείτε να κρατήσετε περίπου 400 ml από το υγρό σαν μαγιά για τη νέα κομπούχα που θα φτιάξετε στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας και τους δύο μύκητες. Μπορείτε πάντα να χαρίσετε το μικρό κομπούχα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο! (κάθε μύκητας έχει ένα κύκλο ζωής που δεν ξεπερνά τις 6 με 8 χρήσεις). Το ρόφημα που παρασκευάσατε θα είναι αφρώδες, ιδιότητα που θα ενισχυθεί αν το αφήσετε εκτός ψυγείου τις επόμενες μέρες.( ως εδώ είναι το κείμενοαπό δω
Το πρώτο κατάστημα πώλησης μικρών κομπούχα είναι γεγονός πληροφορίες εντος.

12 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

εγώ, μη προς κακοφανισμόν σας, γιαουρτάκι, γιαουρτάκι...

Θερσίτης είπε...

Διαμαρτύρομαι! Είσαι αθεόφοβος! Δεν έχεις το θεό σου. Έλεος!

Θερσίτης είπε...

Quid possem dicere? Quid, mi domine? Quade causa taces?

Λορελάη είπε...

Μπλιαχ!!!

(Θερσίτη αυτή τη φορά δεν ξέρω το taces. Γιώργο μην αρχίσεις πάλι τα σχόλια.. 'ντάξει; μ'αυτές τις αηδίες που βάζεις, ας μάθουμε τουλάχιστον λατινικά :)))))

Θερσίτης είπε...

taceo = σιωπώ.
Να το αντικαταστήσεις χρονικά.

meril είπε...

Θερσίτη θα σε εγκαλέσω...
Σταμάτησες να παραδίδεις μαθήματα λατινικών απαιτώντας ωστόσο γνώση από τους μαθητές ...
Είναι δίκαιο;

Για τα λοιπά φρονίμως ποιούσα σιωπώ....

Λορελάη είπε...

Να το αντικαταστήσω χρονικά δεν ξέρω. Να το κλίνω που μάλλον ξέρω;

taceo
taces
tacet
tacemus
tacetes
tacent

Σωστό; (αν ναι, για επιβράβευση της επιμέλειάς μου, γράψε μου τους χρόνους :)

gyristroula2 είπε...

θα βλέπω εφιάλτες απόψε! Λατινομαθείς μύκητες, ζωμοί από ρήματα και γερούνδια. Α πα πα! Τι σας έκανα, βρε παιδιά;

giorgos_st είπε...

Είπα να καθυστερήσω λιγάκι (η αλήθεια είναι πως διάβαζα το Αγιορείτικο Ημερολόγιο του Σικελιανού, ευχαριστώ φίλε, θα σας βάλω κάποιο κομμάτι τις επόμενες μέρες) και έγινε το μαγαζί αγνώριστο...μήπως μπήκα στο blog της Ρωμαϊκής Συγκλήτου?

Θερσίτης είπε...

taceo, tacebam, tacebo, tacui, tacueram, tacuerim.
Τα γερούνδια ακολουθούν οσονούπω.
Gerundia sequuntur paulatim.

Λορελάη είπε...

χαχαχα Θερσίτη, σε λίγο θα μας μαστιγώσουν μού φαίνεται, οπότε άστο καλύτερα. Ας τα σταματήσουμε τα μαθήματα γιατί δεν μας βλέπω καλά Πάντως σ' ευχαριστώ πολύ. θα ψάξω να βρω μια γραμματική κι ένα λεξικό να προχωρήσω.. άνευ διδασκάλου -τι να κάνω; μη δείξει φιλομάθεια ένας άνθρωπος, αμέσως να πέσουν να τον φάνε! τστστστσ :)))

anna είπε...

"κάθε μύκητας έχει ένα κύκλο ζωής που δεν ξεπερνά τις 6 με 8 χρήσεις" αυτο δεν ειναι αληθεια. Το Κομπουχα ειναι πολυχρονος, απλα μεγαλωνει και χοντραίνει με το καιρο.