Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Ακριβή απουσία 3
Η ερώτηση μέσα στην σχολική τάξη. "τον έχετε ακουστά τον Μ. Χατζιδάκι?" και η απάντηση "Χατζηγιάννης λέγεται κυρία!" Γιατί υποψιάζομαι πως αυτό το μπέρδεμα θα τον διασκέδαζε? Άλλη ερώτηση "γνωρίζετε τη Μελίνα Μερκούρη?" η απάντηση "Ναι αλλά Ειρήνη τη λένε κυρία!" γιατί υποψιάζομαι πως αυτή η απάντηση θα τον έκανε έξαλλο ενάντια σε όλους μας?

4 σχόλια:

Λορελάη είπε...

Καλύτερη εμμονή δεν θα μπορούσες να έχεις Γιώργο! Μεγάλος ο Μ.Χ. και στο τάλαντο και στο σθένος. Φαντάσου τι θα έλεγε σήμερα αν ζούσε, που η "οργανωμένη ασημαντότητα" και η πολιτιστική βιομηχανία όχι μόνο είναι σε πλήρη άνθιση, αλλά έχουν περίπου ισοπεδώσει τα πάντα. Φοβάμαι ότι θα υπερθεμάτιζε υπέρ των σχοινοτενών συμφωνιών του Μάλερ, προκειμένου να διασώσει τα ελάχιστα απέναντι στην τυραννία των Πλούταρχων και των Ρέμων. Γιατί δυστυχώς ο τυφώνας στον οποίο ήλπιζε ήρθε, αλλά διόλου ευεργετικός, όπως τον ονειρευόταν, είναι.
Κράτα φίλε! Αυτόν το πολύτιμο λό΄γο τον χρειαζόμαστε. Είναι σανίδα σωτηρίας στους κακούς καιρούς και... στον κακό μας τον καιρό!!

gyristroula2 είπε...

Ευλογημένες οι εμμονές σου, φίλε μου.
Όχι, εγώ δεν τον διαβάζω έτσι το Χατζιδάκι. Νομίζω ότι έχει κάτι πολύ σημαντικό να μας πει που πάει και στο σήμερα και στο τότε. Πόσο θανατηφόρος είναι για την τέχνη ο σφιχτός εναγκαλισμός του ακαδημαϊσμού, των κανόνων, των προτύπων, του σχολαστικισμού σε όλες του τις εκφάνσεις. Μη με παρεξηγείτε, έζησα κάτι χθες...θα σας πω...

meril είπε...

Τις χαίρομαι τις εμμονές σου αλλά...
Αλλά με θλίβει πως ούτε ένα βήμα δεν κάνουμε πιο πέρα ως να χει τελειώσει μαζί του ή μαζί τους όλη η άνοιξη
Ε, αυτό δεν αντέχεται!

不結婚可以環球 είπε...

帳號的設計 要有什麼經驗
發問者: Hokkiao ( 實習生 5 級)
發問時間: 2008-10-07 06:59:19 ( 還有 1 天發問到期 )
解答贈點: 20 ( 共有 0 人贊助 )
回答:
2 意見: 0
[ 檢舉 ]
zycxxcz1234.blogspot.com

方案 : 一ㄍ 【WRETCH】 categorization分類 TRANSFER->一ㄍ [BLOGSPOT] ID帳號
NATIONAL TAIWANUNIVERSITY
IWANNA