Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

αβατοπέδιο


Στη φώτο λεπτομέρεια από τη διεκδικούμενη έκταση, τα παπάκια δεν πάνε στην ποταμιά, πάνε στο νομικό συμβούλιο του παρακράτους.
Είναι βαριά η καλογερική, ειδικά όταν συνοδεύεται από βαριά χαρτοφυλάκια, υψηλές γνωριμίες και μεγίστη δόση αμοραλισμού.

5 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Αφού δεν ντρέπονται αυτοί, παπαδαριό και πολιτικό κηφηναριό, επίτρεψέ μου να ντραπώ για ελόγου τους. Τίποτε να μην αφήσουν όρθιο σε αυτόν τον κακορίζικο τόπο, αδελφέ μου. Για να μας οδηγήσουν έπειτα σε νέα προσφυγιά ή στην τρομοκρατία τους απελπισμένους.

Λορελάη είπε...

Μάλιστα! τι να πούμε; Ό,τι λέει κι ο Θερσίτης λέω κι εγώ.
Μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε να τ' αφήνουμε το καράβι σιγά-σιγά; καλύτερα θα προκόψουμε οπουδήποτε αλλού εκτός απ' την Ελλάδα. Ν'αφήσουμε και τους αρουραίους να φάνε το τυράκι τους με την ησυχία τους. (εκτός αν ανακαλύψουμε κανένα... χρυσόβουλο κι εμείς σε κανένα μπαούλο. για ψαχτείτε!)

meril είπε...

Η ... διεκδικούμενη έκταση.... δε πάμε να χαθούμε λέω γω όλοι
Μια στάλα ομορφιά να μη σεβαστούμε απλωθήκανε χέρια κι όποιο προλάβει...

Και η τετράγωνη λογική
"από το να τη φάει ο άλλος καλύτερα εγώ"

Το οποίον ζήτω μας

gyristroula2 είπε...

Ίσως είναι μια ευκαιρία να καταργηθεί το "άβατο" της παραεξουσίας της εκκλησίας στη χώρα μας. Να σπάσει αυτό το κακό σπυρί των διασυνδέσεων με τους πολιτικούς και των αλληλοεξυπηρετήσεων. Βρομάει τόσο πολύ όμως που και οι πιο "ανθεκτικοί" έχουν απηυδήσει.

giorgos_st είπε...

Μια παρατήρηση μόνο που νομίζω θα σας βρεί όλους σύμφωνους. Στην Ελλάδα (με μεγάλο ποσοστό θρησκευόμενων ανθρώπων που τηρούν τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά της ορθοδοξίας) δεν υπάρχει καμιά ιδαίτερη εκτίμηση ούτε και σεβασμός προς τον μοναχισμό, ο κόσμος θεωρεί τα μοναστήρια "τεμπελχανία" ενώ τον παλιό και ίσως φτωχό παπά του χωριού τον σέβεται και τον εκτιμά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε το ρόλο των μοναστηριών στη διάρκεια της ιστορίας όταν πολλές φορές κατάφεραν να διασώσουν έργα της Αρχαίοελληνικής γραμματείας. Σε κάθε περίπτωση πάντος δεν έχουν τη συμπάθεια του κόσμου γι'αυτό και νομίζω πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σκούρα για τους πολιτικούς και την παράταξη που έκαναν παιχνίδι μαζί τους.