Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Αμερικάνοι-Ιράκ



Ο παλίος σιδηροδρομικός Σταθμός της Αμφίπολης (η γραμμή Δράμα-Αμφίπολη λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του 40) σήμερα αποτελεί μόνιμο σκηνικό των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, λίγα μέτρα παραπέρα βρίσκεται η θεμελίωση της ξύλινης γέφυρας των κλασικών χρόνων, αυτής που διάβηκε ο Βρασίδας ντε για να καταλάβει την πόλη και μετά σου λένε τι κάνουν οι Αμερικανοί στο Ιρακ! Την έχουν μελετήσει την ιστορία καλά.
Εμείς ας τα δούμε όλα αυτά με τους στίχους τουΛόρκα και τη μουσική του Χατζιδάκι

4 σχόλια:

Cookie είπε...

Νομίζεις πως στην ιστορία μόνο ο Βρασίδας ήταν ο εξυπνάκιας; Τόσα χρόνια που "πολεμάνε" αυτοί οι Αμερικανοί θα είχαν ευκαιρίες να πάθουν και να μάθουν... :)

ΥΓ1. Πολύ όμορφο τραγούδι
ΥΓ2. Όσο για την προηγούμενη ερώτηση πού το βρήκα το ψευδώνυμο, δύο λέξεις: Clockwork Orange του Κιούμπρικ και ολόκληρη ανάρτηση στο blog μου ;)

meril είπε...

Πώς τα ανακατεύεις όλα το Λόρκα με τους Αμερικανούς....
προς διερεύνηση το όλον....
Έχε χάρη που η Φλέρυ παίρνει όλα σου τα ανομήματα καημένε...

giorgos_st είπε...

Κουρδιστό δαμάσκηνο υπάρχει και ο στίχος του Εγγονόπουλου "στρατηγέ τι γυρεύεις εσύ ένας Υδραίος στη Λάρισα?" αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους "συμμάχους" μας.
Ευχαριστώ.
Μέρη μου θα λείψω για 3 μέρες, πάω να ξεπλύνω μερικά ανομήματα στη θάλασσα κατά τα άλλα, άβυσσος η ψυχή μας.

Λορελάη είπε...

Αχ Γιώργο... Γιώργο... τώρα καταλαβαίνω πόσο μου έλειψες...

(κι εγώ αυτό που λέει η Μέριλ σκεφτόμουν... μόνο εσύ μπορείς να συνδυάσεις τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, την όμορφη Μελίσσα και το Ιράκ και όμως να... ταιριάζουν!!! :)