Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Καλώς σας βρήκα




Καλώς σας βρήκα,ποτέ δεν πίστευα πως η μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη είναι τόσο μακριά, το διαστημα μεγάλο αλλά και η συλλογή από εκόνες και ήχους πλούσια, ένα μικρό δείγμα για μοίρασμα από τον λόγο που ακούστηκε επί τόπου από τη φωνή της Μαρίας Χούκλη και σε μετάφραση Ε. Βενιζέλου (τότε που οι πρωθυπουργοί διάβαζαν) εδώ και εδώ και καλή συνέχεια στο καλοκαίρι μας αν και από αύριο επιστρέφω στη δουλειά.

10 σχόλια:

meril είπε...

Καλώς ήρθες πίσω με ήχους και χρώματα και ευωδιές γεμάτος....
Έλειψες...
(βλέπεις τι καλή που είμαι;)

Cookie είπε...

Ευχαριστώ θερμά που μοιράστηκες μαζί μας τα αποσπάσματα από τον Θουκυδίδη :))

Καλή συνέχεια...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κλώς επέστρεψες,
Καλή δύναμη από αύριο και για τους επόμενους 11 μήνες
και
Κσλώς σε βρίσκω,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Λορελάη είπε...

Καλώς τον, καλώς τον! με αγκαλιές και δώρα! Τι καλά ν' ακούμε ζωντανά Θουκυδίδη στα μπλογκς! (τέτοιες στιγμές δικαιώνουν και εξηγούν το γιατί είμαστε εδώ... -αναφορά σε συζήτηση που έχει ανοίξει αλλού...)Τι ωραία που ρέει ο λόγος του! Χαίρεσαι να μαθαίνεις ιστορία έτσι. Και η μετάφραση του Βενιζέλου, παρά την καθαρεύουσα, ολοζώντανη! Είστε τυχεροί που παραβρεθήκατε ζωντανά. Νάσαι καλά Γιώργο, που μας έφερες μια γεύση. Πολύ πολύ ευχαριστούμε.
Ελπίζω να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε. Ε, κι ακόμη κάποιες αποδράσεις θα τις κάνετε. Μην απελπίζεστε :))) Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια.

giorgos_st είπε...

Μέρη μου είσαι πάααααααρα πολύ καλή αλλά αυτή η διαδικτυακή σου απουσία δεν παρατράβηξε? αφού ξέρεις τα πολυκατασταστήματα δεν κλείνουν ούτε τις Κυριακές και συ με τα τρία blogs σφάλισες θύρες? Αντε να ανοίγεις και καμιά χαραμάδα από σιγά-σιγά.
Λορελάη την ηχογράφησα με το κινητό όλη εκείνη τη βραδιά μπορεί να ξαναβάλω αργότερα κανένα κομάτι, όσο για το τι κάνουμε εδώ? μα να μοιράζουμε και να μοιραζόμαστε, τίποτα άλλο.
clockwork plum (μα που το βρήκες το όνομα?)ευχαριστώ για τα καλά λόγια, χαίρομαι που συνέχισες στο δικό σου blog το ίδιο θέμα με όλα τα ιστορικά του στοιχεία.
φύρδην-μίγδην καλώς σας βρήκα και μας βρήκες, ευχαριστώ για τις ευχές (τις έχω ανάγκη)και ανταποδίδω. Πάντως μια ετυμολογία του ονόματος σου θα την ήθελα, ενώ ξέρω πολύ καλά τι θα πεί και το εφαρμόζω όσο μπορώ, δεν έχω ιδέα από που βγαίνει!

meril είπε...

Μπα!
Εσύ δλδ τόσον καιρό (και η άλλη και η άλλη...)που έλειπες;

Μεγάλο το χατίρι σου αλλά αυτή τη φορά δεν θα ενδώσω (λέω δηλ.)

giorgos_st είπε...

Δεν ξέρω ποιάν εννοείς αλλά αυτά είναι μαγαζάκια καλή μου ενώ εσύ με την αλυσίδα blogs!!!!

meril είπε...

Στην οποία βεβαίως είστε μεγαλομέτοχοι....

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΣΕ και ΓΙΑ όλους μας είναι ευπρόσδεκτες οι ευχές.
΄Ακου (διάβαζε) λοιπόν, αν και είμαι σιγουρότατη πως το γνωρίζεις...
Φύρδην-μίγδην
Επιρρηματική έκφραση, για να χαρακτηρίσουμε ένα γενικό ανακάτωμα.
- Το φύρδην προέρχεται από το «φύρω» (ανακατώνω, ζυμώνω, συγχέω),
- Το μίγδην επίρρ., παράγεται από το ρήμα μείγνυμι και μιγνύω, που σημαίνει και πάλιν ανακατεύω (βλέπε λέξεις μίγμα, μικτός).
- Στην ουσία και οι δύο λέξεις φύρδην μίγδην είναι συνώνυμες και όταν χρησιμοποιούνται μαζί σημαίνουν πολύ ανακατεμένα, χωρίς καμιά απολύτως τάξη


΄Ετσι όπως ακριβώς είναι και οι αναρτήσεις μου, χωρίς κατηγοριοποίηση, αλλά με γνώμονα το ό,ποιο συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό (το τελευταίο σπανίζει... πώς θα μπορούσε εξάλλου σε μια οικογένεια που επιλέξαμε να είναι πολύτεκνη και δεν μας προέκυψε απλά...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

giorgos_st είπε...

Φύρδην-μίγδην την ετυμολογία πραγματικά δεν την γνώριζα, αλλά η απόλυτη συνάφεια με το τι γίνεται γύρω μας είναι γεγονός.