Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Η αλήθεια των κόκκινων αβγών...


Στη Θεσσαλονίκη κατά τη διαδικασία του βαψίματος

Να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, Είπαμε να βάψουμε πασχαλινά αβγά και να τα κρατούμε στο νησί. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία τα αβγά ήταν κόκκινα μέχρι προστυχιάς αλλά αλίμονο έπεσαν θύματα σεμνοτυφίας! Εκεί μετά από τις πρώτες τυπικότητες η οικοδέσποινα τα στόλισε και δήλωσε πως μας ευχαριστεί γιατί με το βάψιμο των αβγών έχει πάντα μια δυσκολία. Ευτυχώς είχα την πρόνοια να τα φωτογραφίσω και έτσι έχω τις αποδείξεις όσων γράφω. Την επόμενη μέρα το πρωί που ξαναπεράσαμε μια μυρωδιά χλωρίνης κυριαρχούσε στο χώρο, τα αβγά είχαν χλομιάσει και βρίσκονταν στην ίδια θέση αμήχανα. Παράλληλα μια κατάπτυστη ανάρτηση στο blog της οικοδέσποινας έλεγε διάφορες ανακρίβειες. Όπως καταλαβαίνετε δε θα μπορούσα να αφήσω μια ολόκληρη πόλη να διασύρεται, γι αυτό καταθέτω κάποιες από τις αποδείξεις που έχω, αν και είναι σαφές ποιος είναι ο πλέον αξιόπιστος.


Τα αβγά αφού πέρασαν θάλασσα βρίσκονται στο σκεύος της οικοδέσποινας.


Το δώρο γιά όσους από σας αγαπούν την αλήθεια

14 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα! Κρίμα κι εμένα όλοι μου ζητάνε τη συνταγή για τα οικολογικά αυγά κι εγώ τους λέω η Θεσσαλονίκη ξέρει το μυστικό! Πού να φανταστώ ότι τα βάλατε στη χλωρίνη!

Βραχονησίδα είπε...

Νονά,δεν κατάλαβες. Εμείς,τη χλωρίνη ούτε που τη βάζουμε στο σπίτι μας. Μας πειράζει.

giorgos_st είπε...

η δουλειά έγινε στο νησί, βρες πιό καλή δικαιολογία, τα ξέβαψες και τώρα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, τα γυρίζεις και όπως θες γυριστρούλα!!!

meril είπε...

Πολυ γουστάρω! (μα τι εκφράσεις χρησιμοποιώ κοτζαμάν ....)
Για συνεχίστε....

gyristroula2 είπε...

Καλό μου, "φιλιοσάκι" (η ανδριώτικη λέξη για το βαφτισιμιό), πρέπει να εξηγήσετε στους άπειρους θαυμαστές των αυγών σας που με βομβαρδίζουν με ιμέιλς πώς το πετύχατε αυτό το χρώμα.
Πείτε ότι δεν θέλετε να μας δώσετε τη συνταγή και κάνετε ολόκληρη μηχανορραφία!
meril! Βοήθεια! Μήπως είναι καμιά χανιώτικη πατέντα όλο τούτο;

meril είπε...

Αα! τα χανιώτικα τερτίπια δεν τα ξέρω αλλά πιθανά σε τέτοιο να οφείλεται.....
Υ.Γ. Φιλιοτσάκι στα καθ' ημάς

giorgos_st είπε...

Από πότε η αλήθεια έγινε τερτίπια, πατέντα και άλλα ανομολόγητα? Τι θα πείτε ακόμη? για να φανεί και η Λορελάη και ο Θερσίτης να πάρουν θέση! η μάλλον να σας βάλουν στη θέση σας...

meril είπε...

Μπα μπα μπα! Εδώ είσαι συ;
Άκου ανομολόγητα! Τι άλλο θ' ακούσουν τ' αυτάκια μου τα τρισχαριτωμένα ή μάλλον θα διαβάσουν τα ματάκια μου.....
Και.... Γυριστρούλα το ακούς! Καλεί το βαρύ πυροβολικό του χώρου....
Βρε αφιλότιμε άντρα που πήγες στο νησί πριν προλάβω να το πάρω χαμπάρι η μικρά και σου λέω ετοίμασε βρε τη βου συνδιάσκεψη (έστω) κι εσύ τον Κινέζο τι να σου πω μετά....

giorgos_st είπε...

Μέρη να γράψεις με κεφαλαία " η γυριστρούλα ξέβαψε τα αβγά " και από μένα ότι θές και πανελλαδική και συνέδριο και εκπαιδευτική επίσκεψη, ότι θες, αλλά πρώτα την αλήθεια με κεφαλαία...εντάξει?

Θερσίτης είπε...

Γιώργο, πιστεύω απολύτως και μόνο εσένα. Ήξερα πως κάποια πλεκτάνη σού είχε στημένη. Και να που αποκαλύφθηκε. Μέχρι και αγωγή μπορεί να κάνεις. Αδελφέ μου, έπεσες σε μαφιόζικες μέθοδες. Εμείς όμως σε αγαπάμε!

Λορελάη είπε...

Ουφφφφφ, επιτέλους μπόρεσα να μπω στα σχόλια!!! (ο καθένας με τον πόνο του...:)))
Για το... καυτό θέμα τώρα... είμαι τελείως διχασμένη... Βρε Γιώργο, είχα τόσο ενθουσιαστεί με 'κείνα το ροζουλί αυγά... γιατί μου το χαλάς τώρα μ' αυτά τα... τρε μπανάλ;...... Απ' την άλλη η αλήθεια πάνω απ' όλα... Τι να πω; Άσε που η φωτογραφία κάπως φωτοσοποχτυπημένη μου φαίνεται... Νομίζω πως απαιτείται προανάκριση! Αλλιώς άκρη δεν βγαίνει. Α, όλα κι όλα αν είναι να αποφανθούμε να έχουμε πλήρεις αποδείξεις. Μάρτυρες υπάρχουν; Όχι οι... δικοί και πληρωμένοι όμως... ο Μπράντο ίσως;;;;......
(Γιώργο πες τώρα την αλήθεια. με χλωρίνη τα φτιάξατε αυτά τα υπέροχα αυγά;;;;; έλα πες το μυστικό!)

gyristroula2 είπε...

Είδες, giorgo μου, ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι κονδυλοφόροι εδώ; Ο θερσίτης ξέχασε το dubito ergo sum και συνετάχθη, η λορελάη όμως ως αντικειμενική και αμερόληπτη (αν εξαιρέσουμε τη συνταγή που θέλει) το ψάχνει το πράγμα. Κάτι μου λέει ότι παραιτείσαι κάπου εδώ...
Μέριλ, το Ηράκλειο είναι πολύ καλύτερο από τα Χανιά, παρεμπιπτόντως!

meril είπε...

Γιώργο, φίλε μου ποιος είναι είπαμε ο εκβιαστής; (μη μας παίρνεις λέμε τη δουλειά...)
Τώρα γίνεται να ενδώσω φόρα παρτίδα; Δε γίνεται (ξέχασέ τα κεφαλαία λοιπόν)
Ζήτα άλλο και το συζητάμε
Κατανοώ τη δύσκολη σου θέση σε συμερίζομαι πλήρως αλλά....(ομολόγησε κι εσύ ένα κάτι μπας και τσουλήσει το πράμα...)

giorgos_st είπε...

Γυριστρούλα πόσα λεξικά της λατινικής άνοιξες για να πάρεις και το θερσίτη με το μέρος σου?
Μέρη καλά με μιά κουβέντα που σου έγραψε για το Ηράκλειο πρόδοσες! Και δεν εκβιάζω, ζητώ τα αυτονόητα, να λάμψει η αλήθεια.
Λορελάη μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο! άντε να μην σου ευχηθώ να κολλήσει η σύνδεση εντελώς.
Θερσίτη αδελφέ είσαι ο μόνος βράχος, προπύργιο της αλήθειας που δε σε συγκινούν ούτε οι λατινικούρες ούτε οι προκάτ δικαιολογίες.