Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

φρόνιμα χλαμυδέ!!!


Κάστρα,πύργοι,επάλξεις κλπ ο μύθος ένδοξος ή με άδοξο τέλος,μου είναι πιό πειστικός από τις πλίσε χλαμύδες και τις τελέτουργίες που μου προκάλεσαν γέλιο, είδατε σήμερα στην Ολυμπία μα αν είναι δυνατόν? το 2008 με χλαμύδες...
ελάτε στα δικά μας φίλοι.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφού δεν είχαν κεντημένο το σήμα από εταιρεία αναψυκτικών ή κινητής τηλεφωνίας πάλι καλά, αλλά που θα πάει.......

Θερσίτης είπε...

Γιατί γκρινιάζεις, γκρινιάρη; Δε θα είδες φαίνεται που είχαν βάψει με πράσινο σπρέι κορμούς πεύκων με ελαφρώς αλλοιωμένη εικόνα. Το πλισεδάκι μού άρεσε. Το κιτς δε μου άρεσε. Ωραία πάντως τα αρχαία της πρωθιέρειας. Ανάθεμα αν κατάλαβε κανείς από τους παρόντες το νόημά τους.

gyristroula2 είπε...

E, τι ήθελες να φοράνε στην τελετή, μωρέ giorgo; Μια χαρά ήτανε, από το λίγο που είδα στις ειδήσεις. Θυμήθηκα τώρα την ομιλία μιας συναδέλφου χθες "φοβόμαστε να βγάλουμε τη μάνα μας βόλτα, γιατί φοράει τσεμπέρι" είπε, μιλώντας για τη σχέση των Νεοελλήνων με την ιστορία τους. Αμάν πια, ας απενοχοποιηθούμε. Ναι, εμείς δώσαμε τα φώτα και τη φλόγα και το ολυμπιακό ιδεώδες και θα φοράμε και πλισεδάκια όσο θέλουμε.

giorgos_st είπε...

Η μάνα της αλληνής το φοράει το τσεμπέρι κάθε μέρα, και ξέρει και γιατί το φορά και τι σημαίνει πάμε τώρα στις χλάμύδες και τα πλισεδάκια, τι συμβολίζουν? Το αρχαίο πνεύμα κλπ,! Είδες σε ολόκληρη την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών το 2004,να υπήρξε μιά είκόνα τόσο μεγαλόστομη και τόσο κένη περιεχομένου σαν αυτό το χαζό τελετουργικό που γίνεται στην Ολυμπία? Η τελετουργία αυτή είναι συμβατή με την αισθητική και τις αντιλήψεις των αρχών του εικοστού αιώνα, σήμερα ακόμα και η εκφορά του λόγου είναι διαφορετική, και η κίνηση πιο φυσική, αυτό με ενόχλησε gyristrula,δεν απέχουν πόλυ αυτά, από τις γιορτές της χούντας στο Παναθηναϊκό στάδιο
Ηλιογράφε καλώς ήρθες ναι η εμπορική πλευρά του θέματος είναι και χυδαία ενώ η αισθητική είναι απλά χαζή
Θερσίτη σχολαστικιστή έσυ έκει στο νόημα του λόγου,από αύριο στο σχολείο με τα σανδάλια σου...

gyristroula2 είπε...

Αν ο λόγος είναι περί αισθητικής, πάω πάσο, καθότι αισθητικώς ανεπίδεκτη. Εγώ πάντως και στους ολυμπιακούς του 2004 πολύ αρχαίο πνεύμα αθάνατο είδα.
(Να δω το θερσίτη όμως με σανδάλια και χλαμύδα και τι στον κόσμο!)

giorgos_st είπε...

Τέτοιες υποχωρητικότητες δεν τις θέλουμε κυρία μου,αλλά το θερσίτη και γώ θέλω να τον δω με χλάμύδα και σανδάλια για να μη σου πω πως έτσι πρέπει να είναι μέσα στην τάξη για να μαθαίνουν τα παιδιά τα Αρχαία, στα Λατινικά θα φορά τήβενο?

meril είπε...

Αχ, ναι και γω το θέλω να το δω....

Θερσίτης είπε...

Δεν κατάλαβα! Στα όνειρά σας βλέπετε όλοι εμένα να γίνομαι ρεντίκολο; Ωραίοι φίλοι είστε!
Το κείμενο είναι υψηλή ποίηση με μια ρητορεία βέβαια που δε μου ταιριάζει, αλλά η εποχή και τα μεγέθη το επέβαλλαν τότε.
Επειδή όλοι έχετε αρχίσει την αυθάδεια, εγώ σας αρχίζω τα μαθήματα των λατινικών:
α) Vae victis για εσάς τους τρεις αθυρόστομους
β) Vae latinitatem ignorantibus πάλι για εσάς τους τρεις αδολεσχείς και κομπορρήμονες.
γ) Θα ανεβάσω στο mundus ένα ποιητικό μαργαριτάρι της λατινικής. Αλλά θα το αφιερώσω στη σώφρονα και νουνεχή λορελάη. Vobis tribus nihil a me.

meril είπε...

Έλα, Θερσίτη...
(τουλάχιστον κάνε μια μετάφραση)

Λορελάη είπε...

χαχαχα, δεν σας προλαβαίνω...