Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Αζαλέα και ροδιά


Ήταν πριν 25 χρόνια περίπου, σε κάτι διακοπές Χριστουγέννων που μάζευα (για την ακρίβεια "τίναζα") ελιές με τους δικους μου στο χωριό, δίπλα ένα τραντζίστορ να παίζει δέυτερο πρόγραμμα για να επιταχύνει,θαρείς, την ώρα του σχολάσματος,και ξαφνικά άκουσα τον Αργύρη Μπακιρζή που μόλις είχε βγάλει τον πρώτο δίσκο των Χειμερινων Κολυμβητών,στην αρχή με ξένισε αυτή η φωνή που είναι σαν να βγαίνει από μπουρί θερμάστρας, όμως κάτι το φρέσκο και το γοητευτικά "ερασιτεχνικό" που έβγαζε αυτή η δουλειά με γοήτευσε,αργότερα τον είδα πολλές φορές,είναι δικός μας άνθρωπος, εδώ της περιοχής,και εξακολουθεί να με γοητεύει, σήμερα που πήρα στα χέρια τον τελευταίο του δίσκο (cd τώρα πιά) βλέπω ακόμα αυτή τη φρεσκάδα, σας δωρίζω μικρή γεύση σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη
εδώ η γεύση

7 σχόλια:

Θερσίτης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θερσίτης είπε...

Καλησπέρα, Γιώργη. Κάποτε πήγα για επιτήρηση σε ενα Λύκειο-πρώην φυλακές στα Μανιάτικα του Pειραιά. Χώρος για τον Αγγελόπουλο. Ανταλλάσσοντας δυο κουβέντες έφτασε ο λόγος και στα μουσικά ακούσματα των παιδιών και έπειτα στα δικά μας. Τότε ανέφερα και τους Χειμερινούς Κολυμβητές -φίλη έχει σκάψει με τον Αργύρη. Την άλλη μέρα μια συνάδελφος, άγνωστή μου, μου ενεχείρισε ένα σιντί προσωπικό ενός από τους τέως συνεργάτες στο αρχικό σχήμα των Χειμερινών λέγοντας; Επειδή ήξερες τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Έτσι κι εσύ τώρα μας χαρίζεις ένα απόσταγμα αυτής της ανεπεξέργαστης ειλικρίνειας.

Λορελάη είπε...

Πω πω! Τι ωραία!!!!!
Και Χειμερινοί, και νέος δίσκος, και Ελύτης!!! Τόσα πολλά μαζί! Γιώργο είσαι υπέροχος!
Και πολύ χαίρομαι για την τόλμη. Ποτέ δεν θα φανταζόμουν τον Ελύτη, μαζί με τον Μπακιρτζή. Κι όμως. Βγήκε σπουδαίο!!!
(είναι ακριβοθώρητος όμως ο άτιμος. Εδώ στα νότια δύσκολα κατεβαίνει...)

giorgos_st είπε...

Θερσίτη προφανώς ήταν ο ισίδωρος ο Παπαδάμου συνάδελφός σου μαθηματικός που έπαιζε παλιά μπουζούκι με τους χειμερινούς, αυτός έιχε βγάλει μιά δουλειά δική του, σε κάθε περίπτωση είναι μερακλήδες οι άνθρωποι και είναι κανονικοί άνθρωποι, με τις δουλειές τους ο κάθε ένας, που όμως βρίσκωνται 1-2 φορές το χρόνο έτσι για το κέφι τους.
Λορελάη ναι και εμένα με εντυπωσίασε η τόλμη τους, και έχει ακόμα απίστευτα πράγματα μέσα.

meril είπε...

Καλή μέρα Γιώργο
Την ώρα που κοιμάστε ακούω την αφιέρωση σου. Μ' αρέσει. Και μένα μ' αρέσει
Να περάσεις καλά

Καλή μέρα σ' όλους!

gyristroula2 είπε...

Τι ωραίο τραγούδι! Πόσον καιρό είχαμε να χαρούμε ένα τραγούδι βαφτισμένο σε μεγάλη ποίηση! (Ε, θερσίτη; Ξέρω τι θα πας να αγοράσεις σήμερα πρωί πρωί...)
giorgo μου, χίλια ευχαριστώ, δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ μου άρεσε!

meril είπε...

Καλέ! Πού πήγες εσύ;
Πήρες άδεια;