Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Κοιτάσματα


Σήμερα μικρό μάθημα γεωγραφίας,το νησί λέγετε Θοδωρού (τα) έχει μόνο ένα εκκλησάκι πάνω αφιερωμένο στου αγίους Θεοδώρους 14 χλμ. δυτικά των Χανίων στο χωριό Γεράνι (τα γνωστά αναψυκτικά) φαίνεται και από το χωριό μου που είναι 3 χλμ πιό μέσα,μακρύτερα από τη θάλασσα, από μικρά παιδιά μας το έδειχναν και μας έλεγαν πως μοιάζει με λιοντάρι που πέτρωσε,δεν υπάρχει φορά που να το'χω δεί και να μην σκεφτώ πως πράγματι μοιάζει, για το κομμάτι τώρα, ένα κακοποιημένο τον καιρό της χούντας τραγούδι του Χατζιδάκι από τον Καπετάν Μιχάλη που το έχω συνδέσει με αυτό το κοίταγμα, περί κοιτασμάτων λοιπόν ο λόγος και θα θυμάστε το βιβλίο του Γ. Ιωάννου για τη Θεσσαλονίκη.
Το καμμάτι με τη φωνή της Φλέρης Νταντωνάκη

5 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Όμορφη και λυτρωτική αυτή η γεωγραφική, πολιτισμική, οικονομική και ιστορική καταγραφή σου, Γιώργο. Να είσαι καλά.
Και μένα μου θύμισε το τραγούδι την κακοποίηση επί χούντας. Όμως η μαγική φωνή της Φλέρυς όλα τα εξαγνίζει. Τι φωνή, αλήθεια!

gyristroula2 είπε...

Καλημέρα, giorgo, με τα ωραία σου. Σήμερα, η θάλασσα είναι σωστή, χειμωνιάτικη και η Φλέρυ Νταντωνάκη καθαγιάζει ό,τι αγγίξει με τη φωνή της.

Λορελάη είπε...

Μα και βέβαια μοιάζει με λιοντάρι!
Α, τι ωραία τα μέρη σου! Πότε θα πάμε;
(γιατί εγώ δεν ξέρω τίποτα για την "κακοποίηση"; Ήμουν μικρή φυσικά, έως αγέννητη, αλλά... :)))

giorgos_st είπε...

Γειά σας από ένα τσαλακωμένο Γιώργο, ευχαριστώ για τα σχόλια, ήταν ένα κοίταγμα που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Λορελάη επί χούντας το τραγούδι αυτό το έπαιζαν έως υπερβολής τα ραδιόφωνα παρουσιάζοντάς το σαν υπερπατριωτικό τόσο πολύ που ο Χατζιδάκις αναγκάστηκε από την Αμερική που βρίσκονταν να το αποκηρύξει. Για το πότε θα πάμε?, ελπίζω το καλοκαίρι να σας φιλοξενήσω και ένα βράδυ να τραγουδίσουμε σ' αυτήν τη παραλία κοιτάζοντας το λιοντάρι απέναντι μας.

Λορελάη είπε...

Α, τι καλά!!! (για την παραλία και το τραγούδι, λέω. Αλλά πρόσεξε. μη τάζεις σε παιδί και σε τρελό, λένε. κι εγώ είμαι και τα δύο :)))
Αλλά γιατί είσαι τσαλακωμένος παληκάρι μου; Τι σου κάνανε; Βάλε καμμιά φωνή, τους φίλους τι τους έχεις;
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Δεν είδα ιδέα.