Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Αν μου επιτρέπετε?


Την ιδέα την πήρα από τη Μέρη... από κει πέρα ο Τσαρούχης, ο Χατζιδάκις,το ρεμπέτικο και η κουβέντα περί ζεϊμπέκικου έκαναν την υπόλοιπη δουλειά...και μιά παράκληση στα θηλυκά. Μην μετράτε τον ανδρισμό με κλισέ, τίποτα μην μετράτε με κλισέ,εμπιστεφθήτε το αισθητήριο σας...

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

7 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Σιγά, τόσο μεγάλες που γίναμε, εκτός από τη meril φυσικά, να εμπιστευόμαστε τα κλισέ! Εμείς τα βγάλαμε τα κλισέ!

giorgos_st είπε...

Ε τότε κάντε και καμιά αυτοκριτική δεν βλάπτει εσείς που βγάλατε τα κλισέ...

meril είπε...

Να σου επιτρέπουμε; Τι και γιατί....

Γυριστρούλα για κάνε μια μετάφραση σ' ό,τι με αφορά...

giorgos_st είπε...

Μα να μπω στην κουβέντα για το ζεϊμπέκικο...Μέρη

meril είπε...

Ζητάς και την άδεια τώρα;
Καλό και τούτο....

gyristroula2 είπε...

meril, μην ανησυχείς με μένα τα έβαλε που θυμήθηκα το γεροντάκι που χόρεψε το μοναδικό ζεϊμπέκικο σε μια βραδιά με "χορευταράδες". Αυτό δεν είναι κλισέ, καλέ μου άνθρωπε, είναι αυτονόητη υπεροχή πώς να το κάνουμε!

giorgos_st είπε...

Λοιπόν ή πολύ τεμπέλες είστε ή διασκεδάζετε με το να με βάζετε να ερμηνεύω τον εαυτό μου.Ζεϊμπέκικος καθαρά ανδρικός χορός του καημού (του όποιου καημού)που σήμερα έχει ξεφτιλιστεί από άνδρες και γυναίκες που τον χορευουν μες την τρελή χαρά, το ανδρικός δεν δεν σημαίνει ερωτική προτίμηση ντε και καλά σημαίνει θεώρηση και στάση ζωής,ο Τσαρούχης τον λάτρευε αυτόν τον χορό,μέχρι τα βαθιά γεράματα του ακόμη και υποβασταζόμενος τον χόρευε με την Μπέλου στο τραγούδι,το κομμάτι είναι από τον "σκληρό απρίλη του 45" δίσκο σταθμό του Μ. Χατζιδάκι για μιά άλλη ματιά σε ότι σημαίνει μουσική μας πάράδοση και ρεμπέτικο.
Την επόμενη φορά θα σας το χρεώσω το σεμινάριο...