Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Γάτα με...



02 COUNTESS ESTERH...


Η παραγγελία έτοιμη, κινητοποίηση απ' άκρου σε άκρο και μιά Λορελάη που χωρίς αυτην δεν θα γινόταν τίποτα, καλή ακρόαση Μέρη το καμμάτι είναι από το χαμόγελο της Τζοκόντα και η φίλη μας Λορελάη αποδείχτηκε γάτα με πέταλα (και μη σας φανεί αγοραία η έκφραση να δώ αν την ξέρετε , από που προήλθε και γιατί τη χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε σε κάποιον με ιδιαίτερες ικανότητες , κουίζ λοιπόν σήμερα και περιμένω απαντήσεις)

9 σχόλια:

meril είπε...

Φιλαράκια καλά μου φτιαξατε το βράδυ.....
Να στε καλά...

Λορελάη είπε...

Πλάκα, πλάκα κι εσείς μου φτιάξατε το βράδυ!
(Α, ρε Χατζιδάκι μεγάλε! Να βρε οι μάγοι που λέγαμε!!! Χωρίς αυτόν θα συναντιόμασταν; θα την είχαμε αυτή την στιγμή; :)
φιλιά πολλά! Και καλή ακρόαση...

gyristroula2 είπε...

A,ωραίο πρωινό! Τζοκόντα και γατάκι. Υπέροχα, ευχαριστώ και τους τρεις.
ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟ ΘΕΛΩ! Το έχω ζητήσει από τον Άϊ Βασίλη, μήπως το έφερε κατά λάθος σε σας, γιατί δεν με βρήκε σπίτι;

giorgos_st είπε...

Δε βλέπω απαντήσεις στο κουίζ, μην σνομπάρεται αν είχε γράψει ο Ηλίας Πετρόπουλος κάτι σχετικό θα τρέχατε να το αγοράσετε, λοιπόν ρωτήστε, σσκεφτήτε και περιμένω όχι μόνο να ζητάτε να ρωτώ και'γω , οι φιλόλογοι έχουν διπλή ευθύνη να απαντήσουν, περιμένω

giorgos_st είπε...

Γατάκια έχει η Μέρη (αυτή είναι γατομαμά) απαντήσεις δε βλέπω όμως και ανησυχώ, Λορελάη κάποιοι κυκλοφόρησαν πως κάνεις σκι στον Παρνασσό, κανόνισε τα της φήμης σου, gyristroula κάτι για πατατάκια, κασκόλ φωνες κλπ άκουσα, αφου είσαι στην ομάδα μου βρε τι πας να κάνεις τώρα? Είσαι ο πρώτος μου χούλιγκαν το ξέρεις...αλλά ούτε και συ απάντησες...

Λορελάη είπε...

Ε, αφού επιμένεις και μια και δεν έχω όλη μου την βιβλιοθήκη μαζί μου, ας αυτοσχεδιάσουμε...
Λοιπόν. Κάποτε η βασίλισσα Αντουανέτα, ηθελε -καλή ώρα σαν την γυριστρούλα- διακαώς ένα γατάκι. Κήρυξε λοιπόν μέγα διαγωνισμό στο βασίλειο, τάζοντας ένα μπαούλο χρυσές λίρες, σ΄ αυτόν που θα της έφερνε την πιο όμορφη γάτα. Ένας πονηρός χωριάτης λοιπόν, που λιμοκτονούσε όπως όλοι οι όμοιοί του, μη μπορώντας να βρει μια όμορφη γάτα ανάμεσα στα ψωριάρικα, κοκκαλιάρικα γατιά της γειτονιάς, και έχοντας να ανταγωνιστεί τους διάφορους παρατρεχάμενους που για την εύνοια της βασίλισσας κυρίως, παρά για τον παρά, της κουβαλούσαν διάφορα εξωτικά γατιά, σιάμ και δε συμμαζεύεται, πήρε το μουλάρι του, το έπλυνε, το χτένισε, το στόλισε όσο καλύτερα μπορούσε, και το πήγε στην βασίλισσα. Μόλις το είδε η Μεγαλειότης της του είπε: "Μα άνθρωπέ μου, αυτό δεν είναι γάτα!!!;;;"
Κι εκείνος με ύφος 30 καρδιναλίων (από εδώ έχει βγει και η άλλη σχετική έκφραση)της απάντησε:
"Η αυτού Εξοχότης Σας να μου επιτρέψει να είπω, ότι αυτό το αριστούργημα της φύσης, είναι ένα σπάνιο δείγμα γάτας υπερμεγέθους, που ταξίδεψα εφτά μήνες κι εφτά μέρες για να το φέρω από την μακρινή Ινδία, προς τιμήν της Μεγαλειότητός Σας, και να σας το προσφέρω με όλο τον σεβασμό" Και έκανε και μια βαθιά-βαθια υπόκλιση.
Η Αντουανέτα το κοίταξε καλά-καλά και μη έχοντας ακόμη πεισθεί, τον ξανρωτάει "Μα, αυτό έχει και πέταλα!"
Κι εκείνος ψύχραιμος:
"Μα φυσικα Μεγαλειοτάτη, αυτό ακριβώς που την κάνει αυτή την γάτα σπάνια και εξαιρετική, δεν είναι τόσο το μέγέθός της, αλλά το ότί γεννιέται με πέταλα!!! Είναι μια γάτα με πέταλα!"
Ε, τότε κάμφθηκαν οι αντιστάσεις της βασίλισσας, πίστεψε ότι έχει μπροστά της ένα θαύμα της φύσης, και έδωσε στον φτωχο χωριάτη τις λίρες που είχε τάξει, και για να τον ευχαριστήσει ακόμη περισσότερο για το μοναδικό δώρο που της έκανε, παρέθεσε και μέγα γεύμα προς τιμήν του.
Και πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

φχαριστήθηκες τώρα;

giorgos_st είπε...

Πολύ καλό το παραμύθι και η προσπάθεια επίσης αλλά ας περιμένουμε για την σωστή απάντηση ακόμη λίγο Λορελάη

gyristroula2 είπε...

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το αθόρυβο βήμα της γάτας. Με πέταλα παύει να είναι αθόρυβη, οπότε έχει και κότσια, είναι έξυπνη, άφοβη κλπ.
(Αν είναι σωστό κερδίζω το γατάκι;)

giorgos_st είπε...

Gyristroula παίρνω τα πέταλα και έρχομαιαιαιαιαιαιαι.....